Innostuin leipomaan...

Päätin sitten alkaa leipomaan leipää! Gluteenittomia ja tavallisia... arvata saa kummat onnistui paremmin :D Kokeilin ihan uutta gluteenitonta jauhoseosta. Vähäproteiinista jauhoseosta joka on tarkoitettu leipien tekoon.


Taikina onnistui ihmeen hyvin. Ja jopa niiden laittaminen pellille onnistui tuli sellasia pikkuisia vaaleita kakkaroita ja ihan samanlaista kuin ennenkin erittäin tarttuvaa joten jauhoja tarvittiin paljon!


ja tässä lopputulos. Näyttää hieman vaalealta ruisleivältä ja itse kyllä epäilin että varmaan jäi vähän raa'aksi, mutta mies tykkäsi ja ei se maku nyt paljon eronnut tavallisesta leivästä. Joten ehkä ihan ok oli tulos.


Sitten kokeilin tavallista sämpyläjauhoja... Ensi kertaa siis minulla tämäkin käytössä.


Taikinasta tuli ihan ok. Ei mitenkään hyvän näköistä taikinaa, mutta silti...


ja eikun pellille ja 10 min päästä valmiit :)


Ohjeessa sanottiin laittaa 1/2 tl suolaa. Laitoin varmaan siitäkin vielä puolet ja omasta mielestä maistuvat kauhean suolaisilta. Mutta se sanottakoon että emme oikein muutenkaan käytä missään ruoassa suolaa joten suolan maku voi johtua nyt ihan omastakin suusta.

Sen verran oli onnistuneet leivät, että taidetaan jatkaa omien leipien tekoa.

Kommentit