Leivontaa... Eikun Askartelua...

Innostuttiin sitten Lauran kanssa tekemään suolataikinaa. Käytiin eilen Isomummilla (Mamu) vähän ompelemassa ja leikkimässä ja sieltä lähti hieman suolataikinasta tehtyjä ukkoja mukaan, joten pakkohan sitä oli tänään itsekkin tehdä :)


Laura vielä hieman kipeänä väsää makkarapaloja nukkekotiin ruoaksi :) näitä palasia on sitten kiva aina keräillä ympäri huonetta ettei mene imuriin tai pienemmän suuhun. Sitten tuli väsymys ja äitin piti tehdä loppu taikina. Laura on nimittäin hieman kipeä... ei niinkään kuumetta, mutta hirveä lima yskä :(
Lopputaikinasta tehtiin Hattivatti, mörkö, pipareita, kirjaimia, koira (joka lauran mielestä näyttää enemmän kissalta, kiitos vaan) lumiukko ja kummitus. Näitä sitten vähän ajan päästä maalaillaan.



Suolataikina ohje:

2dl jauhoja
1dl suolaa
n. 1dl vettä
1 rkl öljyä

Sekoita jauhot, suola ja öljy
Hiljalleen lisää vettä kunnes taikinasta tulee yhtenäinen klöntti.

Jauhoina kannattaa käyttää sileää jauhoja vaikka sunnuntaita. Itselläni oli ainoasataan rouheista sämpyläjauhoja ja sitä oli hieman vaikea siloittaa ja muotoilla.

Sitten laitettiin uuniin 125c ja noin 1 1/2 tuntia olivat siellä ja ihan hyvin "paistuivat."

Huomasin että taikina kuivui tosi nopeasti ja että vettä sai lisätä koko ajan taikinaan. Jos taikina alkoi murenemaan niin eikun vettä taas lisää ja sitten se jo yhtä äkkiä loppuikin... Taidetaanpa tehdä lisää ihan lähiaikoina :)

Kommentit