Ahdistaa...

Ahdistetaanpa vaan lisää tämän raskauden aikana. Ihan niinku ei muuten jo ahdistaisi tämä avuttomuus. Tässä ollaan nyt kuukauden verran pysynnyt  ruoka sisällä eli ei ole oksettanut eikä mitenkään huono olo ollut. Sovimme sitten neuvolan kanssa tuosta sokerirasituksesta, kun se kerran pitää käydä. Vähän se jännitti kun on 10 tuntia syömättä että kuinka huono olo siinä tulee.

Taisin vain tehdä virheen päivää ennen  (tai oikeestaan edellisenä viikonloppuna) sokerirasitustestiä sillä käytiin viikonloppuna kahteen kertaan syömässä ulkona ja vielä vedettiin karkkiakin aika reippaasti. Lopetin syömisen hieman ennen klo 22 ja sokeritesti oli seuraavana aamuna klo 8 eli aika lailla tasan 10 tuntia.
Aamu meni ihan hyvin ja sokerilitkun juomisesta ensimmäinen tunti oli ihan ok alkoi väsyttämään ihan järkyttävästi. Toisen verikokeen jälkeen ihan viime metreillä alkoi olemaan jo niin huono olo ja mahaan sattui että halusi vaan nopeasti pois sieltä ja syömään.


Kaikki meni todella hyvin kunnes neuvolan täti soittaa että oli jotain häikkää sokeritesteissä. Puheen vuoroakaan en saannut väliin kun tuli hirveät valistukset ruokavalion tärkeydestä ja tuli oikein paha mieli itselle että olenko oikeesti syönnyt nyt niin väärin että sokerit on korkealla ja kohta on joku raskausdiabetes päällä.
Kysyin sitten että kuinka korkealla ne sitten olivat? Vastaus oli kyllä todella ärsyttävä! Ensimmäinen paasto arvo ennen sokerilientä oli 5,6 ja raja arvo on 5,3 ja kaikki muut arvot olivat alakanttiin... Eli joudun nyt hirveeseen läksytykseen ja kehotti vielä mittailemaan verensokeria loppuraskauden ajan vaan sen takia että 10 tunnin paasto ei riittänyt mulle! Eli olisi pitännyt jättää se viime tippaan syöminen ja odotella sen 12 tuntia niin ei olisi ollut mitään ongelmaa!!!

Syöminen on muutenkin ollut yleensä todella ahdistavaa, että jos voisin olla syömättä niin varmaan olisinkin. Joka raskaudessa olen saanut kuulla painosta ja syömisestä ja nyt vielä mennään kuuntelemaan valitusta tuplasti kun en osaa syödä terveellisesti/kunnollisesti.
Ahdistaa ihan saakutisti mennä sinne kuuntelemaan ilmiselviä juttuja!

Kommentit