Pienen Pieni Nyytti...

Täällä sitä nyt ollaan pienen nyytin kanssa sairaalassa ja ihmetellään miten ihana tuollainen pieni tuhisija  voikaan olla   <3
Haikea fiilis että tämä pieni tyllerö olisi meidän viimeinen lapsukainen, mutta tätä synnytystä kun miettii niin kyllä tämä on viimeinen. Tämä vauveli oli jo meidän kolmas ja edellisestä jäi semmoinen pieni pelko tuohon synnytykseen ja voin suoraan sanoa että ei tämä synnytys kyllä yhtään helpottanut asiaa... suoraan sanoen pahensi vain.

Tämä raskaushan päätettiin käynnistää ettei vauvasta tule liian suurta niinkuin edellisestä, että ei mahdollisesti pääse normaalisti alakautta pois. 
Mentiin Maanantai ( 31.8 ) aamuna synnärille ja käynnisteltiin. Ajateltiin että tämäkin synnytys menee vaihdilla kun edellisetkin ovat olleet niin nopeat, mutta kappas kummaa tässä menikin monta tuntia. Kalvojen puhkaisun jälkeen kipeisiin supistuksiin päästiin vasta n.6 tunnin kuluttua ja sitten päätettiin harjoitella epiduraalin laittoa selkään. Tämä pitäisi olla niin kiellettyä ei synnyttäjillä pitäisi harjoitella!!! Tai näin ainakin oletin ettei kyseinen henkilö ole paljon näitä tehnyt. Ensimmäinen epiduraali meni suoneen, toinen ei onnistunut ja kolmas meni paikalleen, mutta aine ei päässyt läpi. Tässä välissä supistukset loppuivat ihan kokonaan kun selkää rönkittiin neulalla. Kutsuttiin päivystävä anestesialääkäri joka sai aineen menmään läpi, mutta kappas kummaa supistukset kun alkoivat niin olivat edelleen todella kivuliaat.
Jouduin odottamaan tätä päivystävää anestesialääkäriä kauan ennen kun sain toimivan epiduraalin ja tässä vaiheessa pistetiin jo neljännen kerran. Huh huh!

Tässä vaiheessa sain jo hyvin torkahdeltua ja käytyä veskissä, mutta kun supistukse alkoivat uudestaan olemaan todella kivuliaita niin enpäs kerennytkään saamaan uutta annosta ja tässä vaiheessa mieheni huomasi että kätilö käänsi kunnolla oksitosiini voimistamaan supistuksia. Tämä aiheutti sen että olin kirjaimellisesti sekunneissa täysin auki ja jouduin ponnistus vaiheeseen ilman mitään puudutuksia!!! Sitä tuskaa ei voi sanoin kuvailla!!!

Mutta nyt pieni nyytti on tuossa ja kipu on poissa <3






Kommentit